Sidor

måndag 31 maj 2010

Återförsäljare!

Nu har KRUMCAKE hittat sin första återförsäljare. Allt är inte klart ännu men blir det som jag hoppas kunde mina små delikatesser inte få en bättre början! Fortsättning följer...

onsdag 26 maj 2010

om KRUMCAKE

KRUMCAKE är mitt arbetsnamn för de barnkläder jag syr och designar. KRUMCAKE kombinerar enkel design med utsökta detaljer och inspireras av serier, historska plagg, dekadens, klassiskt skrädderi och en nypa sport. Enkelt och lite svårt-men alltid lekvänligt och kul!

De plagg jag sytt upp mina modeller i består av blandade material, mest bomullsribb och single jersey. Jag har gått efter devisen "man tager vad man haver" men kommer framigenom eftersträva att sy mina plagg i ekologiska alternativt begagnade tyger.

SS-10 finns nu uppsydda i ett litet antal X i stl 74-92/98. Men självklart kan jag fixa större/mindre storlekar! Kom å kööp :-)

KRUMCAKE S/S -10






















måndag 24 maj 2010

The new Gästrikland/Lina Westin/http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/Folkdrakt/Om/

Verkar som om min blogg kommit att handla mer om Lina Westin än om mig. Men, jag får energi av att veta att hon är så duktig och att vi sitter på varsitt håll och nålar oss svettiga båda två. Jag tänker att hon är min kollega, long-distance that is... Här är mitt favoritplagg ur hennes bidrag till Folkdräkt 2.0

SNART kommer KRUMCAKE-bilder! Bara linning till shortsen kvar.

fredag 21 maj 2010

Den löstagbara spetsen


Det händer ju att jag handlar helt onödiga saker. Eller för mycket av något. Men jag jobbar hela tiden för att inte konsumera i onödan-köpa begagnat, ekologiskt och så vidare, aa ni fattar... Men det här alltså, det här får en ju att undra! Är det någon idé?

lördag 15 maj 2010

Kalasdag



Virkade bakelser av AnnaSara. Kommer finnas till försäljning under kalasdagen 29/5


I samband med att KRUMCAKE blir klar med sin lilla sommarkollektion kommer jag ordna en kalasdag här hemma med försäljning av barnrelaterade saker. En hel del hemmsnickrare bidrar med lapptäcken, kläder, smycken och virkade leksaker. Självklart kommer det bli försäljning av blingo http://www.blingo.se/ också, som för övrigt firar 3 år i maj. Hoppas att folk fattar grejjen och skapar bilkö upp till Löten!



Balflickorna: Sista provningen!

Den tredje flickan var här och provade sin klänning en sista gång idag. Det gick kalasbra-bara att fålla och fästa foder! Att sy balklänning är hemskt. Det tar aslång tid och jag tar alldeles för lite betalt. Men ack så nöjd jag blir när jag är klar! Dels för att ha avslutat ett projekt som löpt under en så lång tid (svårt att arbeta effektivt under kort tid när det kryllar av killar som vill ha uppmärksamhet här hemma) och dels för att ha lyckats skapa ett fodral till ännu en fantastisk och unik kropp. Värt. Kanske?

Imorgon kommer tjuvkik på KRUMCAKE, bara två veckor kvar att jobba på om jag ska vara klar enligt utsatt tid. Lets do it!

måndag 10 maj 2010

Systerhjälpen

Lillasötsyster har kommit till byn och det gör mig alltid så glad! Hon är den bästa att jobba (hon har hjälpt mig med KRUMCAKE-sömnaden), dansa och käka choklad med.

Lucky boy sunday


Bara namnet är ju fint så det räcker-kolla in danska Lucky boy sunday http://www.luckyboysunday.dk/ De gör underbart drömlika leksaker och kläder till smått folk.

torsdag 6 maj 2010

slas






Vem hade kunnat ana? Under den rutinenliga läkarkontrollen av nyfödda Stanley upptäckte jag att man minsann hade inte mindre än tre(!) litografier av Stig "Slas" Claesson hängandes bredvid skötbordet i undersökningsrummet. Från tidigt 70-tal. På barnavårdscentralen i Edsbyn. Snopet! Jag vill ha dom!
Ovan tv: Stig Claesson. th: "Stortorget"

tisdag 4 maj 2010

KRUMCAKE


I slutet av maj kommer den andra lilla kollektionen barnkläder från mitt egna märke KRUMCAKE. Tills dess får ni beundra logotypen!

måndag 3 maj 2010

Lina Westin http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/Folkdrakt/Deltagare/Lina-Westin/

Makramé by Lina Westin

Vissa personer får en att känna sig lite fränare och som att man är med i något större sammanhang. Lina Westin är en sån person. Som 20-åring presenterade hon sig som " en tjej som har varit med om sååååå mycket" . Hon visste inte hur och var hon skulle börja sin livsberättlese och det är, i min värld åtminstone, rätt unikt för att vara bara 20 bast! Vi hade precis börjat läsa textilestetisk sömnad ihop på Forsa folkhögskola och jag tänkte att " den här bruden är ju bara för pretto alltså". Det var hon inte. Lina var bara sig själv. Hon är en sån där äkta konstnärssjäl full av rocknroll och lööv. Nu deltar hon i den omskrivna folkdräktstävlingen-I vote for you Lina.